Determination of zearale nonein corn flour sold in&
DOI:
https://doi.org/10.22256/pubvet.v8n13.1737Keywords:
Mycotoxins, Fusarium, Couscous.Abstract
The aim of this was to survey the occurrence of zearalenone in a product from corn intended for consumption in the city of Teresina, Piauí, Brazil. Thirty samples of corn flour were used from six different brands sold in supermarkets of this city. The collection was conducted between January and March 2009. From the samples was performed the analysis of zearalenone by thin layer chromatography (TLC). The presence of zearalenone was not detected in none of the samples. However, it is worth to emphasize that the non-detection of zearalenone can not eliminate the possibility of its presence in the samples derived from corn, once the TLC has certain limit of zearalenone detection.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2014 Francisco das Chagas Cardoso Filho, Rodrigo Maciel Calvet, Mikaela Lopes de Caldas, Amilton Paulo Raposo Costa, Maria Marlúcia Gomes Pereira, Carlos Alberto da Rocha Rosa, Marcos Daniel de Sousa Ferreira, Maria Christina Sanches Muratori
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.