Influence of organic and inorganic mineral in the metabolism, performance, carcass quality and meat of broilers
DOI:
https://doi.org/10.22256/pubvet.v8n9.1710Keywords:
bioavailability, chelated minerals, animal nutritionAbstract
This review aimed to show the main differences in the metabolism and bioavailability of inorganic and organic minerals for broilers, and these influences on performance, carcass characteristics and meat quality. The organic minerals present high bioavailability and are more readily absorbed by animals that inorganic minerals, thus less amounts of minerals to be excreted in the environment, some of these with high polluting power, both for soil and for the water. Organic minerals can also beneficially affect the performance of broilers without affecting carcass characteristics and meat quality.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2014 Bruno Andreatta Scottá, Rodolfo Alves Vieira, Ana Paula Cardoso Gomide, Priscila Furtado Campos, Carlota Coelho Barroca, Andressa da Silva Formigoni
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.