Technological innovations in jerked beef processing: Review
DOI:
https://doi.org/10.31533/pubvet.v12n12a239.1-5Keywords:
healed flesh, technological processing, meat productsAbstract
The various productive chains that make up the agroindustrial system of meat undergo constant technological innovations. Innovations introduced in the processing of jerky gave rise to "Jerked Beef". The objective of this study was to present the latest technological innovations available in the scientific literature on the processing of Jerked Beef, which have contributed to guarantee quality, prolong shelf life and good acceptance of the product in the internal and external consumer market. For that, a meta-analysis of the data obtained in bibliographical research and consultation of scientific publications in the main databases of the Agrarian Sciences and Food Technology area was carried out. In this context, the research pointed out that several important advances have been conducted by researchers aimed at improving the techniques used in the processing of Jerked Beef, which are presented in the study in focus.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2018 Amanda Thais Ferreira Silva, Emanuela Polimeni de Mesquita, Lucilo Bioni da Fonseca Filho, Priscilla Virginio de Albuquerque, Silvia Fernanda de Alcântara, Gilcifran Prestes de Andrade, Maria Eduarda Luiz Coelho de Miranda, Raphael Luiz Andrade Silva, Júlio Cézar dos Santos Nascimento, Pedro Marinho de Carvalho Neto
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.