Sexual odor in meat of swine and acceptance by the consumer
DOI:
Keywords:
boar taint, androstenone, skatole, sensory analysis, Large WhiteAbstract
Untrained persons participated in a sensorial taste panel to evaluate their ability to detect sexual odor and acceptance of meat from intact male pigs. Pork loin samples from intact male, castrated male, criptorquida and female were used. The panelists attributed scores from 1 to 10 for tenderness, flavor, juiciness an overall meat quality. Following were asked to point out which sample tasted odd flavor and which one was from intact male. Mann-Whitney, Kruskall-Wallis and Binomial tests were used to compare and analyze the results. Women showed a higher perception in regard to the sensorial quality of the meat, but in an overall way panelists were unable to identify which samples were from intact male as well as among the treatments.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2010 Elicéia Meireles Gomes, Aline Silva Mello Cesar, Paulo Fernando Alves de Freitas, Ednaldo Carvalho Guimarães, Ana Carolina Portella Silveira, Robson Carlos Antunes
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.