Search by coagulase positive Staphylococcus in artisan Minas cheese
DOI:
Keywords:
Bacterial count, contamination, raw milkAbstract
This study aimed to evaluate the microbiological quality of artisan Minas cheese, through analysis of coagulase positive Staphylococcus. Were analyzed 20 samples, sold in street markets of the city of Uberlandia, Minas Gerais. The results showed that 18 (90%) had counts above the established standard for coagulase positiveStaphylococcus. From these results we can conclude that the microbiological quality was unsatisfactory, representing a risk to consumer health.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2011 Renata Marques Ferreira; Janise De Castro Moraes Spini; Leonardo Gomes Carrazza; Driele Schneidereit Sant’ana; Millene Torres de Oliveira;Luana Ribeiro Alves; Thaís Gomes Carrazza
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.