Measurement of total and fecal coliforms in Minas cheese artisan
DOI:
Keywords:
fecal coliforms, milk, sanitary hygieneAbstract
Were analyzed twenty samples of cheese obtained from street vendors, in the city of Uberlândia-MG, during the period from October to November 2006. Microbiological analysis consisted of counts of total and fecal coliforms or thermotolerant, through the MPN (Most Probable Number), where 14 of the samples analyzed (70%) had MPN of total coliforms above 103 MPN/g, and 16 samples analyzed (80%) had MPN of thermotolerantcoliforms above 102 MPN / g. This indicates that the artisan cheeses sold had inadequate sanitary conditions, which represents a health risk to consumers.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2011 Renata Marques Ferreira; Janise de Castro Moraes Spini; Leonardo Gomes Carrazza; Driele Schneidereit Sant’ana; Millene Torres de Oliveira; Luana Ribeiro Alves; Thaís Gomes Carrazza
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.