Use of the technique of ultrasonography in the evaluation of the housing of cattle live
DOI:
https://doi.org/10.22256/pubvet.v5n21.1134Keywords:
carcass and animal selectionAbstract
The objective of this study was to review the use of the technique of ultrasonography (US) in breeding beef cattle. Discusses the importance of the characteristics measured by the US in the composition of edible quality and volume of the carcasses, characteristics measurements by US: ribeye area (AOL), fat rump and subcutaneous fat (EG), fat thickness at P8 also known as croup (EGP8) and occasionally is measured percent intramuscular fat (GIM) or marbling. We conducted a brief history of the art, including Brazil, highlighting its main advantages and disadvantages compared with other assessment techniques phenotype animal-specific carcass traits. The details of measurement, operation of equipment, investments for the producer and the technical as well as appropriate age to perform the measurements on animal and other information indispensable the field of information published about the subject.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2011 Mérik Rocha Silva, Edson Júnior Heitor de Paula, Diogo Francisco Peixoto Oliveira, Karina Ferro Cervelati, Marcelo da Silveira Meirelles Pinheiro
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.