Influence of management pre-slaughter in the quality of pork aiming at animal welfare
DOI:
https://doi.org/10.22256/pubvet.v8n5.1681Keywords:
anomalies, consumption, fasting, transport.Abstract
Pork is the most consumed meat in the world, and the consumer market of the meat has become increasingly demanding about the quality and the origin of animals consumed mainly on issues of welfare in these animals were produced. The study demonstrates the quality that has pork and cover the times when the animals suffer more stress, demonstrating that the animals are transported at the bottom of the truck suffer major problems related to stress and that animals have the halothane gene in its genetic background are more susceptible to stress. It also discusses the influence of stress on meat quality and what are ways to avoid these moments occur is extremely necessary changes regarding the treatment is carried out with the pigs in both the production sector and in the slaughter industry.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2014 Rafaeli Gonçalves Leite, Vagno Júnior de Oliveira, Mariana Cristina de Jesus Pinheiro, Amorésio Souza Silva Filho, Angela Aparecida da Fonseca, Joab Vinícius Martins de Siqueira, Giselde Marques Angreves Silva
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.