Polycyclicaromatic hydrocarbons in food: a review
DOI:
https://doi.org/10.22256/pubvet.v8n19.1788Keywords:
polycyclic aromatic hydrocarbons, benzo(a)pyrene, food contaminants, food safety, regulationAbstract
Polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) are persistent organic compounds formed exclusively of carbon and hydrogen, condensed aromatic rings. Classified as priority pollutants in environmental studies due to its toxicity (carcinogenic and / or mutagenic), easy distribution in the environment, they are persistent and bioaccumulative. May be present in the environment (plants, aquatic environment) and foods, and environmental pollution by contaminating vegetative raw materials and ingredients, or by contaminated feed (feed, pastures) which transfer the contamination to products of animal origin and derivatives, or through the food processing steps that use high temperature. This paper aims to present a review on the HPAs to provide information concerning the physico-chemical formation of compounds, producing sources, pathways of contamination, toxicity, and residues present in food and methodology for detection.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2014 Laura Pereira AGarcia, Bruna Leonel Gonçalves, Gelso Panho, Vildes Maria Scussel
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.