Cupuaçu (Theobroma grandiflorum) pie in diets for tambaqui (Colossoma macropomum cuvier, 1818)
DOI:
https://doi.org/10.22256/10.22256/pubvet.v10n11.795-803Keywords:
performance, experiment, inclusion, feedAbstract
This research was conducted to evaluate the weight gain tambaqui (Colossoma macropomum) using diets containing increasing levels of pie cupuaçu (0%, 10%, 20 and 30%). The experiment was conducted at São Pedro fish farming, Santa Luzia Para-PA. To assess weight gain were conducted with 240 tambaqui, starting with 100g. A total of 12 experimental units with size of 1.7 x 2.55 m2 where each unit alocava 20 fish, with levels separated in triplicate, in a period of 60 days. The result showed that the fish fed the diet without inclusion of pie cupuaçu (control diet), had the best performance that fish fed the other levels (10%, 20% and 30% respectively). In conclusion that increasing the inclusion interfere negatively on the performance of the species.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Débora Tatyane Oliveira Xavier, Verucia Maria Dias Brandão, Fabricio Nilo da Silva, Lian Valente Brandão, Raimundo Aderson Lobão de Souza
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.