Pre slaughter management aimed at animal welfare and beef quality
DOI:
Keywords:
tress, installations, carcassAbstract
Due the current concern of the consumer market wiht the welfare of animals for consumption and how does it affects the final product quality, the objective of this review was turned to the study of management practices less offensive in the pre slaughter of cattle, and installations which provide a comfortable environmental slaughter ambient to them. Stressed and mistreated animals generate carcass with lower quality and with less shelf life. This reflects the lack of knowledge and consideration about the biology of the cattle, related to the management to be adopted during the slaughter, as well as the installations recommended for this process. Thus, the improvement regarding to the physical aspects in refrigerator buildings and the pre slaughter management, has a major influence in the production chain of meat and animal welfare.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2010 Ana Flávia Basso Royer, Edson Sadayuki Eguchi, Rômulo Gonçalves Costa Junior, Jocilaine Garcia, Marcelo da Silveira Meirelles Pinheiro
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.