Evaluation in vitro of essential oils in the inhibition of Staphylococcus aureus and Escherichia coli
DOI:
Keywords:
.Abstract
This work was carried through with the objective to evaluate the effect in vitro of essential oils in the inhibition of Escherichia coli ATCC 25922 and Staphylococcus aureus ATCC 25923. We tested the essential oils of rosemary (Rosmarinus officinalis), marjoran (Origanum marjorana L.), basil (Ocimum basilicum L.), eucalyptus (Eucalyptus citriodora), citronela (Cymbopogon nardus), grass-lemon (Cymbopogon citratus), previously extracted for the technique of drag the vapor. The oils had been submitted at 10 different dilutions (1/9, 2/8, 3/7, 4/6, 5/5, 6/4, 7/3, 8/2, 1/9, 1). The used technique was the embodiment of the samples in barren absorbent records that had been added on agar to contain the microorganisms and reading to subsequent of inhibition halos. The results had demonstrated that all the essential oils in the tested concentrations had not presented innibitory characteristics front to the Escherichia aureus coli ATCC 25922 and Staphylococcus aureus ATCC 25923.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2011 Virgínia de Queiroz Melo, Letícia Ríspoli Coelho, Roberta Torres de Melo, Guilherme Paz Monteiro, Priscila Christen Nalevaiko, Eliane Pereira Mendonça, Daise Aparecida Rossi
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.