Somatic cell count on milk constituents
DOI:
https://doi.org/10.22256/pubvet.v10n8.604-607Keywords:
Milk quality, protein, somatic cells, subclinical mastitisAbstract
The objective of the present study was to evaluate the relationship between somatic cell counts (SCC) and the fat, protein, lactose and total solids from raw milk from 160 dairy cows. They were tabulated data from SCC and chemical composition for the period of six months. The SCC determined by flow cytometry and the percentage composition by differential absorption of infrared waves. To evaluate the influence of SCC on the fat, protein, lactose and total solids, it was calculated the correlation coefficient. The concentration of protein, lactose, and total solids inversely correlated with the SCC.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2016 Bruna Lorrayne Lima, Karyne Oliveira Coelho, Cláudia Peixoto Bueno, Rodrigo Balduino Soares Neves
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.