Health problems of Brazilian fish farms
DOI:
https://doi.org/10.22256/PUBVET.V11N6.538Keywords:
Fish diseases, polyculture, aquatic animalsAbstract
Knowledge of diseases, control of drug use, food, water quality and the presence of pathogens in all stages of the aquaculture production process is fundamental for obtaining good quality products and protection of public health, As well as for terrestrial species, sanitation is one of the most relevant aspects for the commercial production of aquatic animals. The risks of disease onset increase proportionally to the increased stocking densities of animals, the amount of food offered, excreta produced, handling and frequent transport. The fluctuation of water quality parameters in aquaculture systems generates stress, which affects the immune system of fish leaving them susceptible to attack by pathogens.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2017 Matheus Hernandes Leira, Lucas Silva Reghim, Lívia da Silva Ciacci, Luciane Tavares da Cunha, Hortência Aparecida Botelho, Mirian Silvia Braz, Natália Pereira Dias, Carlos Cicinato Vieira Melo
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.