Effect of somatic cell count on yield in Prato cheese
DOI:
https://doi.org/10.22256/pubvet.v6n15.1352Keywords:
Dairy Farming; Earnings; QualityAbstract
The present study was proposed to evaluate the effect of levels of somatic cells in the milk on Prato cheese yield. To achieve this goal, we selected animals with somatic cell count 100.000 cells/mL; SSC 100 to 400.000 cells/mL; SSC>400.000 cells/mL. The animals did not receive antimicrobial treatment before and on the day of the milk collection. Five batches were manufactured from each group. During processing was performed to assess income and adjusted income. Observed in this study that the SSC negatively affected the yield of cheese.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2012 Karyne Oliveira Coelho, Aline Alves da Silva, Paulo Divino Cesar Braga, Kátia Leda de Oliveira, Camila Silveira Melo5; Cláudia Peixoto Bueno
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.