Ultra-fresh milk
DOI:
https://doi.org/10.31533/pubvet.v14n5a572.1-4Keywords:
bacterocentrifugation, milk, uht, ultra-freshAbstract
The milk has a balanced nutritional composition that includes all the nutrients essential for the growth and development of mammalian species. But there is a great diversity of microorganisms, including pathogens, then its form of industrialization requires specific care. These care needs technical support from the beginning of its production, still in the corral, until reaching the large industries. However, as it is known, milk composes a variability of microorganisms, it is up to the industrialization process to make it suitable for human consumption, so that way dairy products have the option of raising the temperature so that it occurs destruction of present pathogens. The industry with its evolution process has created several methods to perform these pathogen neutralization processes and the objective of this work is to highlight the ultra-high temperature (UHT) technique, which consists of raising the heat intensely for a short period of time.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2020 Bruna Pessine Novaes de Lima, Carolina de Carvalho, Dayla de Souza Negrini, Franciele da Cruz, Lara Roberta da Silva, Marcelo Henrique de Paiva, Scheilla Thais Cavalheiro, Raimundo Nonato Rabelo
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.