Dog food supplementation with phospholipids: Influence on lipemic and glicemic profiles
DOI:
Keywords:
soybean lecithin, cholesterol, lipoproteins, fat acids, dogsAbstract
The aim of this work was to evaluate the effects of a nutraceutic, product with 53% soybean lecithin, palmiste fat and organic acids, on the lipemic and glicemic profiles of 8 adult healthy beagles, divided randomly into 2 groups: C – control group and LP – group supplemented with 2g/kg of the nutraceutic, evaluated for a 60 days period. Blood samples were collected at day 1, 30 and 60 for biochemical analysis, with the animals fasted for 14 hours. The statistical analysis was performed using the statistical analyses package Estat® 2.0, and a 3x2x2 factorial analysis. The biochemical profile of the supplemented group showed no alterations in the glucose, total cholesterol, triglycerides, LDL and HDL levels.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2010 Solange Aparecida Marconcin, Ana Vitória Fischer da Silva, Palloma Rose, Micaela Rose
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.