Staphylococcus aureus toxins associated with contamination of food and dairy cattle - Review
DOI:
Keywords:
Staphylococcus aureus, enterotoxins, diagnoseAbstract
Staphylococcal enterotoxins (SEs) are proteins that belong to B category of biological risk agents, whose exposure in humans and pets leads to food poisoning, stimulation of T cells, immune suppression and death. The risk of exposure to SEs is associated with its ease dissemination in aerosol, food and water. Thus, due to the epidemiological impact of the accidental or intentional exposure, the development of fast and efficient diagnosis methods is very important for the treatment of poisoning by SEs.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2010 Fabiano Costa Santiliano, Bethânia Ribeiro de Almeida, Mariana Drummond Costa Ignacchiti, Olavo dos Santos Pereira Júnior
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.