Lamb carcass evaluation by computed tomography: State of the art in Brazil and in the world
DOI:
https://doi.org/10.22256/pubvet.v11n1.90-102Keywords:
rib eye area, sheep, tomographic imageAbstract
Different techniques has been used to evaluate the lamb carcass, aiming to slaughter or animal’s selection with deposition and tissue growth traits, most preferred by consumer market. The evaluation of the weight gain, body condition score and carcass ultrasound are widely used in production routine , but this techniques are subjective and to many variations occurs depending on who apply them, often do not show accurate results as other more technology methods. The computed tomography scans (CT) for this purpose is still in progress around the world, being a precise tool for evaluating the growth and sheep carcass components. It is a non-invasive and highly accurate analysis, can provide an important option compared to the other methods routinely used.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2017 André Torres Geraldo, Celia Raquel Quirino, Renato Travassos Beltrame, Ricardo Lopes Dias da Costa
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.