Silage assessment of cane sugar increased with chemical additives and inoculant bacteria.
DOI:
https://doi.org/10.22256/PUBVET.V11N5.519-526Keywords:
Keywords: chemical additives, fermentation, forage production.Abstract
To evaluate the effect of different additives: Urea, sodium chloride (NaCl), calcium oxide (CaO) and silage inoculant in sugarcane by chemical components and fermentation parameters for the reduction of the ensiled material losses. Silage was prepared with chemical additives and inoculate yourself bacterial, tration 1 (T1) control; tration 2 (T2) sugarcane + 1 % urea; tration 3 (T3) sugarcane 2% NaCl; tration 4 (T4) sugarcane + 2% CaO; tration 5 (T5) sugarcane + Lactobacillus buchneri bacteria. Numerically the lowest values were found with the inoculant Lactobacillus buchneri, the other treatments were satisfactory as the preservation of the ensiled material. It follows that the urea had the best value crude protein (PB), improving the quality of the silage and inhibiting undesirable proliferation of micro-organisms for silage sugarcane.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2017 Leidiane de Paula Silveira, Thiago Moreira da Costa Santos
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.