Pre-slaughter management, welfare and its relationships with the meat quality of ovine: Review
DOI:
https://doi.org/10.22256/PUBVET.V11N6.554-560Keywords:
Animal behaviour, sheep breeding, transportAbstract
This review aims to address briefly the aspects related to welfare during pre-slaughter sheep with emphasis on meat quality management. The pre-slaughter handling is the final step in creating the animals, phase before slaughter. The pre-slaughter management includes a number of activities such as: time of fasting, loading, transportation, unloading, accommodation bays in the refrigerator, rest period, stunning and slaughter that need to be performed with animal welfare. Livestock that are handled in the absence of well-being may have affected the quality of the meat. We conclude that the sheep industry in Brazil is lacking information of the benefits of a management with wellness. Several studies and awareness in the production chain of sheep-related behavior and animal welfare are needed.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2017 Aparecida de Fátima Madella-Oliveira, Celia Raquel Quirino
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.