Quality of weights of different sheep meat and sexual condition
DOI:
https://doi.org/10.22256/pubvet.v12n5a97.1-9Keywords:
castration, age at slaughter, products of animal originAbstract
The intensification of the sheep meat production system is influenced by management techniques such as castration, is aiming to obtain a product of better sensory and nutritional quality, which is desired by the consumer market, providing greater profitability to the producer. Castration technique is a known method beneficial to the quality of meat produced by young animals, improving fat deposit (degree of completion). On the other hand some authors cite that castration inhibits growth, leading to less weight gain of the animals, especially when it occurs in younger age with animals. It is appropriate to study the influence of production factors such as castration on meat quality, since their knowledge, will allow an improvement in it.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2018 Glayciane Costa Gois, Fleming Sena Campos, Rosa Maria dos Santos Pessoa, Anderson Antônio Ferreira da Silva, Joyanne Mirelle de Sousa Ferreira, Alex Gomes da Silva Matias, George Henrique Melo de Sá Marquim Ferraz Nogueira, Regiane Nascimento Santos
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.