Technological processes employed in the conditional use of swine and bovine carcasses partially condemned by cysticercosis
DOI:
https://doi.org/10.31533/pubvet.v12n8a153.1-7Keywords:
cysticercosis, food safety, public health, zoonosisAbstract
Cysticercosis is considered to be one of the main parasitic diseases that cause economic losses in the meat market currently. In addition, the disease is considered an important zoonosis in Public Health due to the severity of the implications that it causes in the host. Therefore, the objective of this article was to review the literature in search of technological processes that allow a better use of swine and bovine carcasses affected by cysticercosis. The treatment by salting and cold are the main technologies currently used in Brazil to inactivate the parasite, due its effectiveness and the best cost-benefit for the industry. The use of these technologies is essential to obtain a product of satisfactory quality and safety for sale to the final consumer.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2018 Felipe Martins Pastor, Jeniffer Adelaide Adão, Paula Salve Guizardi, Joana Resende Paglis Brunoro
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.