Fish packaging technologies: applications and trends
DOI:
https://doi.org/10.31533/pubvet.v13n5a333.1-8Keywords:
modified atmosphere, conservation, active and intelligent packagingAbstract
The development of new packaging technologies has been increasing with the purpose of guaranteeing the sensorial and nutritional quality of the food, as well as the food safety of the consumer, since they avoid the physical, chemical and microbiological deterioration of the food. With this, the present work aimed at the theoretical search on the active technologies applied in packaging for fish conservation. To do so, a bibliographic survey of scientific works was carried out in the databases ScienceDirect, Periodical CAPES and Scientific Electronic Library Online using the following descriptors: Packaging, modified atmosphere fish, active packaging fish and intelligent packaging fish.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2019 Maria Gabriela Alves Costa, Roosevelt de Araújo Sales Júnior, Ayala Oliveira do Vale Souza
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.