Characterization of production systems and milk producers in the lake region of Tucuruí, Pará, Brazil
DOI:
https://doi.org/10.31533/pubvet.v12n12a221.1-6Keywords:
amazonian biome, rural producer, socioeconomicAbstract
The State of Pará (PA) is the second largest milk producer in the North Region of Brazil, being of great importance for regional family agriculture. The objective of this study was to characterize the milk production systems and the socioeconomic profile of the producers of the Lake Region of Tucuruí, PA. A quantitative study was carried out, based on the application of questionnaires to 66 producers, between June and September 2015, whose data were evaluated by means of descriptive statistics. The results indicated that most of the production systems are extensive, based on the use of pasture as the main nutritional resource. The evaluated producers had low level of schooling, technical assistance is scarce and there is little use of technologies for the prevention of animal diseases.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2018 Alexandre da Silva Cunha, Luana Marta de Almeida Rufino, Rômulo Cerqueira Leite, Marcos Xavier Silva, Felipe Masiero Salvarani
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.