Total bacterial count of raw milk refrigerated as a function of the period of the year
DOI:
https://doi.org/10.31533/pubvet.v13n4a313.1-5Keywords:
TBC, dairy cattle, hygiene, rainsAbstract
The objective of this study was to evaluate the effect of the season on the total bacterial count of refrigerated raw milk. For this, samples of raw milk collected directly from the 30-unit expansion tank from April to December. The results evaluated through Student's test at 5%. Sample analyzed for total bacterial count. There was a significant difference between the rainy and dry periods for total bacterial count variables and % of nonconformities, and in the rainy season these rates were higher. The results indicate that the main problems of the quality of refrigerated raw milk are those related to hygiene in the obtaining and maintenance of the product, requiring an adequate intervention, so that for total bacterial count control is independent of the time of the year.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2019 Rafael Lennini Lemes de Queiroz, Karyne Oliveira Coelho, Allan Afonso Passos, Luciana dos Reis Valadão, Renata Vaz Ribeiro
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.