Research of Salmonella spp. in mozzarella in the city of Belo Horizonte
DOI:
https://doi.org/10.31533/pubvet.v14n9a648.1-6Keywords:
mozzarella, salmonellosis, salmonella in cheese Mozzarella, food analysisAbstract
Bacteria of the genus Salmonella are pathogens that cause salmonellosis in humans, a food infection caused by the consumption of food contaminated by the bacteria, this can occur due to the absence of hygiene practices in the milk production process, non-existent or improper refrigeration, absence of processes thermal or improperly, unqualified labor may also be present on poorly sanitized surfaces that come into contact with food. As these situations are commonly found in small and medium rural properties, the objective of this research was to analyze the presence of Salmonella spp. in Mozzarella cheese under different types of processing, sold in the retail area of the metropolitan region of Belo Horizonte, in addition to assessing the influence of manufacturing technology on the identity and quality of the cheese in question, as a way of guaranteeing the health and well-being of the potentially consuming human population.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2020 Daniele Cristine de Oliveira Freitas, Matheus Antônio Resende, Priscila Moreira de Carvalho, Ruitter Damião Ramos, Fernanda Meneghello Delvivo Fortes , Breno Mourão de Sousa
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.