Analysis of microorganisms deteriorated in dairy products fermented during the commercial period
DOI:
https://doi.org/10.31533/pubvet.v14n11a689.1-5Keywords:
Lactic acid bactéria, consumer, fermentation, Shelf-lifeAbstract
Milk is a nutrient-rich food and is present in daily meals, both fresh and dairy products. Derivatives are associated with health maintenance, and in this category stand out fermented milk. In view of the safety of the food and aiming at the elimination of diseases transmitted by them, microbiological quality is an important parameter to be evaluated in this condition, since its results will indicate a probable source of contamination to which this food was submitted. objective the analysis of the deteriorating microbiota of dairy products: yogurt, fermented milk, and milk drink, aiming to point out possible contamination during the production and processing processes, highlighting the populations of coliforms, proteolytic and lipolytic, throughout the shelf life. Regarding lipolytic and proteolytic activities, respectively, no strain had action on swine fat or milk protein.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2020 Laryssa Helen Aguiar Roma, Wendy Mariana Esteves Lima, Marisa Pontes da Silva Peres, Stefania Márcia de Oliveira Souza
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.