Cassava by-products as an alternative feed for broilers
DOI:
https://doi.org/10.31533/pubvet.v15n08a895.1-11Keywords:
Poultry, alternative food, industrial waste, cassava by-productsAbstract
Cassava (Manihot esculenta crantz) is a plant originally from South America, mainly from the Amazon region, which has been cultivated in several countries due to its wide adaptation. The industries concerned with the processing of cassava for the manufacture of flour and starch, located mainly in the south and southeast of Brazil, generate solid and liquid residues with a high polluting capacity, which has resulted in a great impact on the environment. Currently, animal production suffers from the high cost of food, mainly due to the fluctuation of grain prices in the market. As a way of reducing environmental pollution and animal production costs, there is the use of residues from cassava processing in animal feed. This bibliographic review aims to highlight the use of the main by-products of the cassava processing industry, as a substitute for corn, in the broiler feed.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2021 Wanessa Daróz Matte, Henrique Melo da Silva, Cynthia Pieri Zeferino
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.