Zootechnical Characteristics and potential of tambaqui (Colossomamacropomum) to Brazilian fish culture
DOI:
https://doi.org/10.22256/pubvet.v9n7.287-290Keywords:
Tambaqui, Zoothecnical potential, aquaculture.Abstract
Aquaculture has been growing fast in Brazil due propitious nature conditions presented to such economic activity. Most of Brazilian production is due to continental aquaculture, especially the fish culture, and is widely focused on exotics species. There are many native species with high breeding potential among them, the tambaqui, Colossoma macropomum, which is the most native species cultivated and has been taking a relevant role in Brazil and in others countries, as well. Tambaqui is native from Amazonas and Orinoco river basins and very appreciated because its fast development, captive fitness, easy training food, resistant, and its high commercial and gastronomy meat value. Nowadays its production represents 14% of Brazilian continental fish culture and several technologies resources has been used to optimize technically and economically its production.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2015 Bruna Barçante & Alexandre Benvindo de Sousa
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.