Traceability in Brazilian cattle: conditions and benefits
DOI:
https://doi.org/10.31533/pubvet.v13n9a403.1-14Keywords:
Traceability, implantation, SisbovAbstract
The objective of this work was to highlight the use of traceability in beef production and to raise the positive aspects of this technology in the complex. The implementation of traceability in Brazil has caused changes in the habit of cattle ranchers, who have to adapt to SISBOV (Brazilian System of Identification and Certification of Bovine and Bubaline Origin). Thus, to determine the conditions that led to the implementation of traceability in beef production stages in Brazil, to describe the traceability process carried out in other countries, to present methodology for implementation of traceability in rural beef cattle producers and to survey impacts of the traceability adoption process and its implications on beef commercialization. It was evident the need for cattle tracking in the country, aiming to adapt to the new demands of the more demanding and segmented consumer market.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2019 Juliano Vieira Almeida, Ricardo Francischini, Frederico Fonseca da Silva, Vanderlei Bett
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.