Morphological barriers against infection of the udder of the ruminants
DOI:
Keywords:
mammary gland, morphology, dairy cattle, immunity, mastitisAbstract
There are several physical barriers against the entry of micro-organisms in the udder of ruminants: the teat esphincter, the teat canal coated with keratin with antibacterial properties and the Fürstenberg’s rosette. Anatomical factors associated with the teat shape and the anatomy of the teat canal are predisposing to mastitis. Addition, tissue bundles in circular path in ducts and sphincter tissue and folds in Furstenberg’s rosette real obstacles against pathogens causing mastitis.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2010 Vanessa Sobue Franzo,Valcinir Aloisio Scalla Vulcani
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.
Você tem o direito de:
Compartilhar — copiar e redistribuir o material em qualquer suporte ou formato
Adaptar — remixar, transformar, e criar a partir do material para qualquer fim, mesmo que comercial.
O licenciante não pode revogar estes direitos desde que você respeite os termos da licença. De acordo com os termos seguintes:
Atribuição
— Você deve dar o crédito apropriado, prover um link para a licença e indicar se mudanças foram feitas. Você deve fazê-lo em qualquer circunstância razoável, mas de nenhuma maneira que sugira que o licenciante apoia você ou o seu uso. Sem restrições adicionais
— Você não pode aplicar termos jurídicos ou medidas de caráter tecnológico que restrinjam legalmente outros de fazerem algo que a licença permita.